SN logo
<   All blog posts

5 Adımda Başarılı Anketler Oluşturmak

En iyi anketi tasarlamanıza yardımcı olmak için, takip etmeniz gereken bazı ipuçları aşağıda verilmiştir: 

 

1. Anketiniz kısa ve net olmalı

Bu birinci kural. İnsanların size ayıracak bir saati yok. Zaten anket bağlantınızı tıklamaları oldukça cömert bir davranış, siz de bu deneyimi onlar için kolaylaştırmalısınız. Giderek daha fazla insan anketleri mobil cihazlarından cevaplamaya başladı ve küçük bir mobil ekranda uzun bir anket herkes için bir kabus demek. Çok fazla soru sormak yerine (en fazla 15 soru) sizin için en önemli noktalara odaklanmalısınız. 

 

2. Anket sorularınıza fotoğraflar ya da resimler ekleyin

Bloglar ve haber sitelerindeki içerikler neden sevilir? Çünkü onlar fotoğraflar içerir! Elbette, anket oluşturarak yalnızca veri toplamakla ilgileniyorsunuz. Ancak anketiniz ekranın diğer tarafındaki kişiler için bir şekilde eğlenceli ve ilgi çekici olmalı. SurveyNuts anket oluşturma aracıyla anketlerinize resim eklemek çok kolaydır. Sorunun fotoğrafla ilgili olması daha da iyi olur. Örneğin, tasarladığı tişörtler hakkında geri bildirim almak için müşteri anketleri yayınlamak isteyen bir tasarımcı için fotoğraflı anket formları çok işlevseldir. Bu anketler katılımcılar için de keyifli olur. 

 

3. Esprili olun.

"Bir dakika ben bir piyasa analiz yöneticisiyim, bu ciddi bir iş!" diyor olabilirsiniz. 

Tekrar edelim, insanların anketinizi yapmasının bir numaralı nedeni, umursamalarıdır. Ruhu olmayan standart sorular çok sıkıcıdır. Fazla karmaşık seçenekler korkunçtur,  beynin çok fazla düşünmesini gerektirir ve kullanıcı sonunda rastgele cevap verir. Anketinizi cevaplayan kimselerle Facebook kullanıcılarınızmış gibi etkileşimde bulunmalısınız. İçeriğiniz, gerçek bir insanın sorularına benzemelidir. Daha iyi ürünler üretmek ve daha iyi bir hizmet sunmak için bu anketi yaptığınızı kullanıcılarınız anlamalıdır. 

 

Eğer yapabiliyorsanız, anketi açıklayıcı kısa bir giriş yazın. Anketinizi yapan kimselerin fikirlerine neden değer verdiğiniz, bunun şirketinize veya üzerinde çalıştığınız yüksek lisans tezine nasıl yardımcı olacağını açıklayın.

 

4. Anketinizin tasarımını özelleştirin

Anketinizin açılış sayfası şaşırtıcı ve farklı görünürse, otomatik olarak daha çok ilgi çeker ve anketinizi tamamlayan kişilerin sayısı artar. Logonuzu dikkat çekecek şekilde koyun. İlginç yazı tipleri kullanın. Anketlerinizin yaratıcı görünmesi için SurveyNuts temaları üzerinde giderek daha fazla çalışıyoruz. Tıpkı Tumblr'ın blog tasarımınızı özelleştirmenize yardımcı olması gibi, anketlerinizde bunu sağlamak istiyoruz. Bu SurveyMonkey anketleri için büyük bir zayıflık, tasarımları ne kadar işlevsel olsa da on yıl önce yazılmış temel bir yazılım gibi görünüyorlar.

 

5. Anket sonuçlarınızı yayınlayın

Oy verdikten hemen sonra istatistikleri görmenin oy vermek için büyük bir motivasyon olduğu bilinen bir gerçektir. Bu, süreci gerçekten ilginç ve bağlayıcı yapar. Bu nedenle, anketin yanıtlarını gönderdikten hemen sonra katılımcıların tüm sonuçları görmesini sağlamayı SurveyNuts'ta mümkün kıldık. Yanıtları kendiniz için gerçekten tutmanız gerekip gerekmediğini veya müşterilerinizin de onları görmeyi hak edip etmediğini düşünün. Sosyal medya her geçen gün daha fazla bilgi ile doluyor. Düşünce özgürlüğü güzel bir şey, düşünceleri serbest bırakın!

 

Her zaman olduğu gibi, herhangi bir sorunuz ya da önerileriniz varsa bize e-posta göndermekten çekinmeyin. 

 

 

 




Türkçe
arrow