SN logo
<   All blog posts

SurveyNuts ile kişilik Testleri ve Buzzfeed Testleri benzeri Testler oluşturun

Bugün itibariyle, sadece test oluşturmaya adanmış ayrı bir web sitesi olan SurveyNuts'i açtık! Geçtiğimiz yıl, kısa testler BuzzFeed gibi medya web sitelerinde eğlenceli, ilgi çekici içerikleriyle web'i ele geçirdi. Markalar da bu testleri kitlelerinin sosyal ağlarda kullanması için bir yol olarak seçti. Bunun nedeni, doğru yapıldığında, testlerin kullanıcılarınızla hafif ve eğlenceli etkileşim kurmanın bir yolu olması. 


SurveyNuts'de kısa testler oluşturmaya başlamak için, bir dizi soru içeren standart bir anket oluşturmalısınız. Anket oluşturulduktan sonra yönetici kontrol panelinizde soldaki "Test" bölümüne gitmelisiniz. Bu sayfada iki ana bölüm vardır.



İlk olarak, sonuç profilleri.


Test bölümü/ Sonuç profilleri 

Bu, katılımcıların yanıtlarını gönderdikten hemen sonra görüntülenecek sonuç türlerini ayarladığınız yerdir. Örneğin, "Hangi süper kahramansın?" sorusunun cevabı olan  Superman, Batman, Flash and Wonder Woman için 4 sonuç ekleyebilirsiniz. Her sonuç profili için bir ad ve bir HTML mesajı seçmeniz gerekir. Ad, yanıtlayana gösterilmeyeceği için önemli değildir, ancak kendi yönetici kontrol panelinizde ayarlama yapmanıza yardımcı olur. Yani bir veya iki kelimelik, kısa ve açıklayacı bir isim seçmelisiniz. Önemli kısım html mesajının olduğu kısımdır. Katılımcılar bu bölümü görür. Standart bir kısa mesaj ekleyebilir veya bağlantı ve resimler ile uygun bulduğunuz ne varsa ekleyebilirsiniz. Kullanımı çok kolay etkileşimli bir HTML düzenleyicimiz var (WYSIWYG, anlamı: elde edeceğiniz şey gördüğünüz şeydir).


İkinci olarak, “puanlama” sistemi. 

Test Bölümü/Puanlama Sistemi 


Sonuç bölümünde profillerinizi ayarladıktan sonra, puanlama sistemi, anketinizdeki her cevaba bir dizi puan atamanızı sağlar. Örneğin, süper kahraman anketinde, sorularınızdan biri: "Hangi rengi tercih edersiniz?" ise, "Batman" profili için "siyah" rengine 2, "Flash" ve "Superman" profili için “kırmızı” renge 2 puan verebilirsiniz (çünkü kostüm renkleri bunlardır!).   

Test bitince, SurveyNuts tüm yanıtları otomatik olarak ilgili profil ile eşleştirir. 


SurveyNuts ile quizler oluşturmak için bir PLUS planına ihtiyacınız olacak (fiyatlandırma için buraya tıklayın). Ürünü test edebileceğiniz, 7 günlük ücretsiz deneme paketi almak isterseniz bize e-posta ile ulaşın (contact@surveynuts.com). Ayrıca, testi yapan kişinin kaç yanıtının doğru olduğunu gösteren ve puan veren farklı test ve değerlendirme türlerini de kullanabilirsiniz.


Şimdi testlerinizi oluşturmaya başlayın ve markanızı güçlendirin. BuzzFeed'in gösterdiği gibi, testler doğru kullanılırsa oldukça viral ve bağımlılık yapan bir araç olabilir!


 

Bir test sonucunun örneği (kullanıcılarınız sonucu bu şekilde görüntüler).


 














Türkçe
arrow