SN logo
<   Všechny blogové příspěvky

Vytvořte osobní kvízy podobné Buzzfeed pomocí SnowQuiz


Až dosud můžete vytvářet pomocí SurveyNuts atraktivní průzkumy a formuláře, které mohou být vloženy na vaší webovou stránku nebo do krátkého hlasování.


K dnešnímu dni (Duben 2018) jsme spustili samostatnou webovou stránku, SnowQuiz, která se věnuje pouze k vytváření kvízu. V uplynulém roce se kvízy staly velice populární na internetu, hlavně na stránce BuzzFeed se zábavným a poutavým obsahem. Nebo jako způsob, jak mohou firmy (značky) zapojit své fanoušky na sociálních médiích.

Důvod je ten, že kvízy poskytují zajímavý a odlehčený způsob jak komunikovat s vaší komunitou.


Chcete-li vytvořit kvízy na SnowQuiz, měli byste nejprve začít s vytvořením standardního dotazníku s řadou otázek. Po vytvoření dotazníku, můžete na hlavním panelu administrátora, na levé straně, najít sekci „Kvíz“. Zde naleznete dvě hlavní sekce této stránky. 


1. Profily výsledků

Sekce kvízu/Profily výsledků


Zde nastavíte, jaký typ výsledků se zobrazí hned poté, co respondenti dokončí odpovědi. Například, při vytvoření kvízu s názvem “Který superhrdina jste?”, můžete přidat 4 profily výsledků pro: Superman, Batman, Flash a Wonder Woman. Pro každých z těchto profilů, musíte vybrat jméno s HTML zprávou. Jméno profilu není tak důležité, protože to se respondentům nezobrazí, ale na druhou stranu to pomůže vám jakožto administrátorovi a můžete s nimi nastavovat různé věci. Měli byste si tedy zvolit krátké jméno, s jedním nebo dvěma slovy. Důležitou součástí je tedy HTML zpráva. Tuto zprávu uvidí všichni respondenti. Můžete vložit standardní zprávu, přidat odkaz, obrázek, nebo cokoliv co vám bude vyhovovat. Poskytujeme interaktivní editor HTML, který je velice snadný k použití. WYSIWYG (tj. co vidíš to dostaneš).


2. Bodový systém

Sekce kvízu/Bodový systém


Jakmile máte nastaveny profily výsledků, bodový systém vám umožní přidat ke každé otázce v dotazníku několik bodů. Například v dotazníku se superhrdiny, k otázce: “Kterou barvu máš nejraději?”, můžete zadat 2 body pro černou barvu, což bude spojeno s Batmanem. Anebo 2 body pro červenou, která se bude spojovat s Flashem. Ale také 1 bod za červenou, protože i Batman má trochu červené barvy v kostýmu. 


Funguje to tak, že po absolvování kvízu, SnowQuiz automaticky spočítá všechny body z odpovědí respondenta. Následně se zobrazí výsledek profilu, kde respondent nasbíral nejvíce bodů.


Chcete-li vytvořit kvízy s SnowQuiz, budete potřebovat plán PLUS (ceny najdete zde). Pokud si přejete získat 7 denní bezplatnou zkušební verzi, prosím, kontaktujte nás e-mailem ( contact@snowquiz.com). Můžete také využít jiné typy kvízu, jako jsou testy a hodnocení k zobrazení výsledku, podle toho kolik odpovědí respondent zodpověděl správně. 


Začněte vytvářet kvízy teď a podpořte svou značku. Jak nám BuzzFeed ukázal, kvízy mohou být vysoce nakažlivé a jsou velmi populární. Pokud víte jak je použít, máte vyhráno!


Příklad výsledku kvízu (co respondent uvidí) 




Čeština
arrow