SN logo
<   All blog posts

3 савета за дизајнирање упитника о препознатљивости бренда

Знање који ниво препознатљивости бренда карактерише вашу базу клијената је неопходнo. Уосталом, препознатљивост бренда је директно повезана са преференцама бренда (у основи, људи који бирају ваше производе / услуге у односу на  ваше конкуренте).

У ствари, 70% потрошача мора препознавати ваше производе / услуге пре него што их око 25% уствари учини ваш бренд њиховом преференцом.

Стога, када откријете на којем нивоу је  препознатљив бренд на локацији вашег клијента, можете се почети фокусирати на то какве маркетиншке стратегије морате покренути.

 А најбољи начин да сазнате такве информације је путем упитника.

Сада, осмишљавање упитника о препознатљивости бренда у почетку може изгледати помало застрашујуће јер постоји доста аспеката које треба размотрити. Ипак, пружићемо вам помоћ да вам олакшамо све дајући вам три корисна савета:

1. Питања за дисквалификацију долазе на прво место

Зашто? Зато што морате да будете сигурни да циљате прави сегмент и добијате податке који заправо могу помоћи вашим маркетиншким напорима.

Ево основног примера:

Рецимо да управљате eCommerce трговином и желите да видите колико је ваш бренд популаран код потрошача старијих од 30 година. Коришћењем питања за дисквалификацију са почетка (на пример, „Колико имате година?“) обезбедићете да добијате само релевантне одговоре и да не губите време.

2. Питања без помоћи су важна

Да, тачно је да питања која помажу (у основи питања са опцијама одговора) испитаницима пружају више проблема, али не пружају вам толико квалитетних података колико питања без помоћи.

Имајте на уму да ће питања која су без помоћи тражити да ручно упишу одговоре, што значи да се вероватно неће поуздати у нагађања. Уместо тога, они ће морати да размисле о одговорима који ће вам понудити податке о врхунским нивоима о препознатљивости бренда.

 На пример, можете укључити питање без помоћи које тражи од испитаника да наведу одређени број компанија које нуде исту врсту производа / услуга као и ви (да бисте видели да ли се ваш бренд појављује у одговорима).

Наравно, то не значи да се целокупна анкета мора састојати само од питања без помоћи. Такође би требало да испитаницима дате повремене паузе, укључујући и помоћна питања.

Добар пример би било коришћење рангираних питања да бисте видели како потрошачи доживљавају ваш бренд у поређењу са вашим конкурентима (у суштини, ниво познавања).

3. Питајте испитанике како су чули за вас

Требало би да им одговоре тачно како су чули за ваш бренд, као и за ваше конкуренте (на крају морате видети где усмеравају своје маркетиншке напоре).

Подаци које ћете добити од ове врсте питања биће изузетно драгоцени за ваше маркетиншко одељење - посебно ако треба да сазнате на које канале треба да се фокусирате.

Овде најбоље функционише формат без помоћи, али можете користити и помоћни формат ако желите издвојити одређене маркетиншке канале.

Да ли тражите прави алат за анкетно истраживање за посао?

Па, драго нам је да можемо рећи да сте дошли на право место. SurveyNuts има све што је потребно да започнете квалитетно истраживање о препознатљивости бренда.

Као прво, наша платформа нуди интерактивни уређивач анкета, који вам омогућава да видите у стварном времену преглед онога што креирате. Поврх тога, можете да прилагодите своје поруке помоћу HTML кода и додате визуелне елементе где год желите (ради бољег брендирања).

Помоћу функције  нашег алата Логично разврставање можете једноставно преусмерити људе који се не уклапају добро, директно на крај анкете.

 Надаље, SurveyNuts ће вам пружити детаљну анализу и извештаје који долазе у различитим форматима: donut charts, статистика, па чак и облаци речи. И да, можете лако да извезете резултате уколико то желите.

Плус, ево шта вам SurveyNuts може понудити:

  • Потпуна оптимизација за мобилне уређаје - Открили смо да обично преко 30% испитаника користи мобилне уређаје, тако да наш алат одговара том сегменту публике.
  • Прилагодљиве теме - SurveyNuts већ долази са десетинама невероватних тема и образаца, али можете и сами да их креирате (и учините да они личе на ваш бренд).
  • IP филтрирање - Наш алат вам помаже да избегнете суочавање са једном особом која више пута одговара са исте IP адресе.

А наше цене су више него повољне за буџет. Можете се бесплатно регистровати или користити Pro account у прилогу без стринга за само 19 $ месечно или 190 $ годишње!




Türkçe
arrow