SN logo
<   All blog posts

Како израдити ефикасан упитник за лојалност бренду: Кључни увиди

Препознавање бренда је прво што људи ураде када виде логотип ваше марке или чују назив вашег бренда. Лојалност бренду је заправо позитиван одговор на свест о вашем бренду. Изградња препознатљивог бренда може повећати ваш укупни маркетиншки напор и осигурати раст бизниса. Како знате да ваш бренд има лојалну корисничку базу? Да, кратким истраживањем препознавања бренда моћи ћете проверити лојалност вашем бренду. Међутим, за то истраживање требаће вам добро осмишљен упитник.

Мерење лојалности бренду упитницима

Главни циљ истраживања ваших потрошача је стицање увида у лојалност вашем бренду. Имајте на уму да је лојалност део вашег бренда. Најефикаснији начин одређивања лојалности бренду је креирање кратких и тачних упитника. Морате бити пажљиви у вези са својим питањима и избегавати представљање лажних података. Прочитајте неколико кључних увида.

Мерење поверења: У овом интернетском свету купцима постављамо пуно личних питања попут датума рођења, имејла, телефонских бројева итд. Око 48% купаца је заиста забринуто због начина на који се ови подаци користе.

Дакле, када покушате да преузмете личне податке, уверите се да вам клијенти верују. Можете поставити следећа питања:

-- Колико имате поверења у нас? Оцените на скали од 1-10, док је 1 најниже, а 10 највише.

 -- Шта још можемо учинити да задржимо ваше поверење? Овде можете додати питања са више избора.

Мерење задовољства купаца: Задовољство купаца је витални аспект ако желите да измерите лојалност и познавање свог бренда. Мерење задовољства купаца одличан је начин да се ствари покрену. Можете да додате питања као што су:

-- Да ли бисте нас препоручили својим најмилијима?

-- Да ли ћете посетити нашу продавницу и купити било шта у наредних 01 месеци?

-- Колико сте били задовољни претходном куповином? Оцените на скали од 1-10, док је 1 најниже, а 10 највише.

Мерење перципираног квалитета: Способност вашег производа да испуни очекивања купаца обично се претвара у уочени квалитет. Морате дизајнирати упитник на такав начин да лако схватите који производи имају простора за унапређење. На пример,

-- Да ли вам се свиђа квалитет наше услуге или производа? Оцените на скали 1-5 где је 5 савршено, а 1 незадовољно.

Мерење добре воље: То је мудар избор да се фокусирате на добру вољу при истраживању лојалности бренду. Добра воља је заправо позитивно расположење купаца према вашем бренду. Можете да користите следећа питања:

-- Колико се осећате позитивно када размишљате о нашем бренду?

-- Да ли ћете преферирати наш бренд у односу на конкуренцију?

Ево три ефикасна савета за израду упитника за лојалност

Будите кратки и јасни са својим упитницима: Ограничите број питања на пет или седам. Купци воле лако одговарати на питања и свиђају им се кратка. На овај начин добићете правилан увид.

Тражите једну информацију по питању: Будите креативни и користите своју интуицију док постављате питања. Штавише, фокусирајте се само на оно што је важно. Не тражите превише информација у једном питању.

Не користите отворена питања: Отворена питања збуњују купце. Увек је боље користити упитник затвореног типа, тако да купци могу да одговоре на њих једноставно са „да“ или „не“.

 У суштини, персонализовани приступ и флексибилност Surveynuts -а помоћи ће вам да анкете о лојалности вашем бренду постану снажно брендирано ремек-дело. За више савета о истраживању ваше марке погледајте наш водич.








English
arrow