SN logo
<   Todos las publicaciones del blog

5 савета за креирање најбољег упитника

Да бисмо вам помогли да направите што бољи упитник, ево неколико савета које треба следити:

1. Нека ваш упитник буде кратак

Ово је правило број један. Људи немају цео сат да потроше на вас. Прилично су великодушни да кликну на линк вашег упитника и ово искуство им морате олакшати. Препоручује се мање од 15 питања. Други разлог је што све више људи одговара на упитник на мобилном уређају, а дугачак упитник на малом екрану мобилних уређаја је ноћна мора.

2. Укључите слике у своја питања у упитнику

Како блогови и вести на сајтовима чине сјајан садржај? Укључују фотографије! Наравно, ви као креатор упитника заинтересовани сте само за прикупљање података. Али људима с друге стране екрана је потребно да то буде некако забавно и привлачно. Врло је лако додати слике у SurveyNuts алат за креирање упитника.

3. Будите забавни.

„Чекај, шта? Ја сам потпредседник маркетинга, ово је озбиљан посао!“

Поново, разлог број 1 због којег ће људи узети ваш упитник је ако им је стало. Стандардна питања без душе су врло, врло досадна. Мреже су ужасне и чине да ваш мозак превише размишља и на крају одговори насумично. Морате да комуницирате са испитаницима као да су фанови на фејсбуку, које требате ангажовати. Ваш садржај мора бити јединствен и написан као да иза њега стоји неко људско биће, коме је потребно њихово мишљење, да би направили боље производе или понудили невероватну услугу.

Ако можете, наведите неки контекст за упитник као увод. Објасните зашто требате добити њихово мишљење и шта ће вам помоћи у вашој фирми или мастер раду на којем радите.

4. Прилагодите дизајн упитника

Ако одредишна страница вашег упитника изгледа невероватно и другачије, аутоматски ће вам дати боље стопе попуњавања анкете. Ставите свој логотип тамо. Користите глатке фонтове. Због тога све више радимо на темама SurveyNuts за ваше упитнике. Баш као што вам и Tumblr помаже да прилагодите дизајн свог блога, то желимо да учинимо и за ваше упитнике. За мене је ово велика слабост у упитницима SurveyMonkey-а, њихов дизајн је супер функционалан, али заиста изгледа као обичан софтвер од пре десет година.

5. Објавите резултате упитника

Сасвим је јасно да је инстант награда за гледање статистика тек након што сте гласали главна мотивација за гласање. То чини процес занимљивим и зависним. Зато смо приликом стварања упитника на SurveyNuts омогућили да испитаници виде све резултате одмах након што унесу одговоре на анкету. Размислите да ли заиста требате задржати одговоре за себе или јесу ли и ваши купци заслужили да их виде. Уз друштвене медије, свакако је све више информација. Слобода мишљења је прелепа ствар, ослободите је!

Као и увек, не оклевајте да нам пошаљете мејл ако имате било каква питања или желите препоруке.




Español
arrow